Click on thumbnails above to see larger image
on the left.

BUILT FORM

This project's credo was to provide good adjacencies for all functions for a busy family, children doing homework, working on the computer or eating needed to be able to be supervised from the kitchen. To achieve this a mud room was located in a preexisting addition and a new entrance was created. All of the vital functions were located within viewing distance of the kitchen. The existing kitchen cabinetry was reutilized in this design , the upper cabinets were removed and the wall dividing the kitchen from the new addition. Additional cabinetry was wrapped around the existing in the mahogany color creating a raised bar and a pantry which surrounds the entry to the bathroom & and new ubba tuba granite countertops installed. Colonial columns mask structural members at the bar area and a partial wall flanked by columns provides a backdrop for the television unit. Original windows taken from the now mud room were salvaged and redeployed in the addition, allowing for light to flood into the space. A small office was created in between the mud room and the great room.