Click on thumbnails above to see larger image on the left.

BUILT FORM

The house spans a century, built at the turn of the century now adapted to fit the needs of the 21rst century. It has been wired with networks, whole house sound system, high- speed lines and high tech lighting. The concept of the project is to strip the house back to its essence to create a better hierarchy of spaces and an inviting environment through the use of warm colors and textures.

The many extraneous walls have been removed allowing for better circulation and storage. The details nod to the Victorian period, subtle use of period details in the Master bath, console sinks, marble basket weave floors. The kitchen is entirely built into pre-existing niches thus leaving as much of the room open and unencumbered by over head cabinets. The lighting design utilizes indirect light with contrasting high-tech lighting.

The kitchen is designed as a chef's kitchen with Jerusalem Gold limestone counters, milk-painted cabinets combined with mahagony cabinets and all Viking appliances. The owneręs triplex needed a viewing room, new master bath, home photo studio, guest room. The existing rental apartment received a new kitchen an enlarged bathroom and a study niche. The process of design was collaborative spurred in great part by the research and input of the owners which the Architect then translated into built form.