Click on thumbnails above to see larger image on the left.

THE DESIGN PROCESS

This large project includes a new media room, mud room, kitchen extension and new master bathroom. It is an excellent example of collaborative design between architect and client. The objective, as in all our additions, was to create a space that feels as if it were part of the original. The quality and unique design elements are especially apparent in every space in this project.

This client presented with a scrapbook of design ideas collected over time. Their preference for large spaces and simple details was influenced by the houses 1930Ís colonial design. Built-ins were intended to be simple, with flush doors, while moldings, skirting and crowns reproduced those in the existing house.

The extension is to have the look of a sun room, a feel that was achieved with 52 new Marvin windows, including replacement of some existing windows. Casings and crowns carefully replicate the generous proportions of the existing interior, providing historic authenticity to the project.

Both a one-story and a two-story addition were designed as possibilities. The one story addition was to include a high-end media room and a kitchen extension with a center island.